• Nya krafter i organisationen

Publicerad den 21 augusti, 2017 av
  • Engagemang och motstånd i Europa

De senaste veckorna har bjudit på många möten med människor från hela världen som är engagerade i tandvård. Det har handlat om utbildning, om karies, kommunikation och professionsutveckling.

Publicerad den 30 maj, 2017 av Yvonne Nyblom
  • Tandhygienister prioriteras!

Våren tvekar, medan vi väntar och längtar efter värme. Men varm i hjärtat blir man i alla fall av arbetet med att ta fram en ny examensordning för tandhygienistexamen som pågår med full kraft.

Publicerad den 04 maj, 2017 av Yvonne Nyblom
  • STHF–tandhygienisternas röst i tandvården

Efter en helg då tiden stannade upp och livet ställdes på sin spets är det dags att blicka tillbaks.

Publicerad den 10 april, 2017 av Yvonne Nyblom
  • Viktigt att förbättra och säkerställa rätt kompetens

Många gör idag regelbundna besök hos tandläkare eller tandhygienist. Under 2014 var det drygt 4,3 miljoner personer som besökte vuxentandvården. Sammanlagt gjordes drygt 10 miljoner patientbesök så självklart blir det fel ibland men de flesta misstagen sker endast någon enstaka gång. I IVOs årliga tillsynsrapport kan vi läsa om några av de brister som tandvården har att brottas med.

Publicerad den 21 mars, 2017 av Yvonne Nyblom